Telefoonnummer

06 - 47116940

E-mail

info@indefleur.nl

Als familieopsteller doet Welmoed een deel van de ouderbegeleiding bij In de Fleur.

De mens en hoe die zich gedraagt heeft mij altijd al geïnteresseerd. Waarom doet hij wat hij doet? Vanuit deze interesse heb ik de studie Toegepaste Psychologie gedaan. Aansluitend gewerkt op een hoge school als docent, maar toch voelde dat uiteindelijk ook niet passend. Het werd een zoektocht of eigenlijk een reis naar wat ik wilde, paste en waar het thuis voelde. Van werken in de horeca op Terschelling (en daar komt de psychologie van de mens in al zijn facetten voorbij), een studie tot stresscounselor, tot reizen en wonen in Nieuw Zeeland. Werkzaam als trainer, maar ook marktvrouw in de groente en fruitkraam. En ergens op die weg kwam ik in contact met familieopstellingen. Wat een ontdekking! Voor het eerst in mijn leven kon ik echt voelen. Ging het over waar het echt over moest gaan. En wat een magische werking. Het duurde nog een heel aantal jaar voor ik mij er meer in ging, en durfde te verdiepen.

Waar ik op deze reis in ieder geval achter ben gekomen is dat ik het belangrijk vind om bij te dragen aan de basis. Dat vind ik bijvoorbeeld op de markt. Heerlijk buiten zijn, een praatje met heel uiteenlopende mensen en een mooi en gezond product verkopen. Ook als trainer, bezig zijn met zelfreflectie en communicatie. Voor mij twee essentiële zaken. En natuurlijk gaat een familieopstelling daar ook over, over de basis. Kijken naar wat er daadwerkelijk in de diepte speelt. Eerlijk, puur en zonder franjes en opsmuk. Niet mooier maken dan het is. Confronterend, maar zo helend. Prachtig vind ik het.

En op die weg kwamen Karin en ik elkaar ook tegen. Eerst collega’s op een hogeschool, maar uiteindelijk elkaar echt kunnen vinden in de fascinatie die we hebben voor de ontwikkeling van een kind en de ouder/kind relatie. En dat komt zo mooi samen met In de Fleur. Waarin ik een deel van de ouderbegeleiding op mij neem en vooral familieopstellingen inzet als tool.

Ook volwassenen die geen vraag hebben over of voor hun kind, kunnen bij mij terecht voor een familieopstelling of coachtraject.