Telefoonnummer

06 - 47116940

E-mail

info@indefleur.nl

In de Fleur biedt coaching/therapie voor volwassenen.

Ik geloof dat elk lastig gevoel, gedrag of situatie een signaal is dat iets in ons leven niet in orde is. Periodes van stagnatie zie ik dan ook als een uitnodiging om te her-ontdekken wat gezien wil worden, waar je wensen en verlangens liggen. Alleen al het luisteren naar je diepste verlangens geeft rust en bevrijding. Vervolgens bieden oplossingen zich vaak vanzelf aan.

Met welke vragen naar In de Fleur?

  • Zelfvertrouwen, zelfwaardering, zelfbeeld, zelfacceptatie
  • Omgaan met stress
  • Aanpakken van steeds terugkerende patronen, gewoonten, gedrag
  • Verbeteren van je relaties (partner, kinderen, hele gezin, collega’s, ouders, etc)
  • Ontdekken van persoonlijkheid, talenten, doelen

En dan?

Allereerst overleggen we telefonisch of jouw vraag past bij In de Fleur. Als dat zo is, dan maken we een eerste afspraak. In deze afspraak nemen we tijd om met elkaar kennis te maken. Ik vind het erg belangrijk dat we een goed gevoel bij elkaar hebben, want een van de belangrijkste factoren voor succesvol traject is de klik en vertrouwensband tussen coach/therapeut en coachee/client.

Vervolgens spreken we af aan welke doelen er gewerkt wordt en op welke manier en welke termijn. Ook spreken we af wanneer we samen evalueren om te bekijken of we op de goede weg zijn.

Er zijn verschillende methodieken die ik in zet. Je kunt dan denken aan (een combinatie van): Acceptance and Commitment Therapy (ACT), ReAttach, (trauma)verwerkingsverhalen, systemisch werk/familieopstellingen, LTC, energetisch werk/holistische therapie en oplossingsgerichte therapie.

Direct aanmelden kan via deze knop:

Hieronder vind je per methodiek een korte toelichting.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Een belangrijk verschil met andere vormen van cgt is dat ACT niet uitgaat van ziekte of stoornis. Wanneer je vastloopt in oude gedragspatronen die niet helpen, spreken we van psychologische inflexibiliteit. Een ACT-behandeling richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit, of gedragsverbreding. Er hoeft niets te worden afgeleerd, emoties hoeven niet te verdwijnen, gedachten hoeven inhoudelijk niet te worden veranderd. In een ACT-behandeling leer je het gevecht met eigen emoties en gedachten los te laten en de tijd en energie die daarmee vrij komt te richten op wat er toe doet, wat belangrijk is en zin heeft. Zie ook deze site voor meer algemene informatie over ACT of dit artikel (over ACT en cognitieve gedragstherapie bij depressie).

ReAttach

ReAttach is een kortdurende en prettige therapievorm die je helpt de negatieve ervaringen uit je verleden en het effect hiervan op je huidige leven, achter je te laten. Het zorgt ervoor dat de relatie met jezelf, de mensen waar je om geeft en de wereld om je heen, niet meer gekleurd wordt door oude patronen en overlevingsstrategieën. Er ontstaat rust, ruimte en overzicht. Tijdens de interventie zelf hoef je niet te praten. Dat is fijn als je moeilijk woorden kunt vinden voor wat er speelt bij je. Of als het te beladen voelt. Of als je juist al zo vaak verteld hebt wat je dwars zit. De eenvoud en directheid van de methode heeft het effect dat je hoofd letterlijk ‘opgeruimd’ voelt, je meer jezelf bent en je lichaam kan ontspannen. (Bron: de ReAttach Academie).

EMDR

uitleg volgt

(Trauma)Verwerkingsverhalen

Soms is het heel helend om nare gebeurtenissen en ervaringen letterlijk van je af te schrijven. Zo kom je het verleden onder ogen, kan je er met afstand en een frisse blik naar kijken en zet je de zaken letterlijk op een rij. Dit geeft rust en biedt mogelijkheden voor verdere verwerking.

Familieopstellingen/systemisch werk

Bij het werken met familieopstellingen wordt persoonlijke problematiek (bijvoorbeeld sociale, psychische of lichamelijke klachten) in verband gebracht met ons familiesysteem. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen. Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegenkomen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met familieopstellingen/een systemische blik kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken. Een effectieve manier om rust te vinden in hoofd en hart.

LTC

“Live The Connection is een bijzonder krachtig instrument om gemakkelijk en effectief te ontstressen op alle niveaus én om aan te trekken wat je wél wilt in je leven in plaats van te herhalen wat je niet wilt” (Bron: livetheconnection.com).

Energetisch werk/holistische therapie

Bij holistische therapie maak ik gebruik van energetisch werk, visualisaties, systemisch werk en lichaamswerk. Lees hier meer informatie.

Oplossingsgerichte therapie

Dit is een vorm van hulpverlening die is gericht op het benutten van sterke kanten en hulpbronnen, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar oplossingen in plaats van problemen. Het is een kortdurende en resultaatgerichte methode die zowel bij kinderen en jongeren als bij volwassenen is toe te passen. Zie voor meer informatie bijvoorbeeld dit artikel.